top of page

BEKKENFYSIO EN ZWANGERSCHAP

Zwangerschapsyoga privéles
Yogastudio

Voorkomen is beter dan genezen

Mijn missie is om zoveel mogelijk (aanstaande) moeders te helpen om hun zwangerschap zo sterk en energieke mogelijk door te komen. Door de juiste adviezen in houding en beweging, handige tips voor in je dagelijkse leven en begrip voor de veranderingen die plaatsvinden in je lijf tijdens deze bijzondere zwangerschapsperiode voorkom je klachten peri partum (tijdens de zwangerschap) of postpartum (na de bevalling). 

Heb je geen klachten maar wil je graag weten of je nog mag sporten, of wil je weten welke sport je mag starten tijdens je zwangerschap? Kom dan langs dan bespreken we de mogelijkheden. Ik zal aan de hand van een lichamelijk onderzoek vaststellen hoe het ervoor staat met je stabiliteit en wat er passend is voor jou in de periode van de zwangerschap waarin je zit.

Ben je net bevallen? Je lichaam voelt niet meer de oude maar je wil wel weer graag je activiteiten als vanouds oppakken? Maak een afpraak dan doen we een postpartum check. Hoe functioneert je bekkenbodem, hoe is je stabiliteit en je aansturing van je spieren? Samen maken we een plan zodat jij op een verantwoorde manier je lichaam weer optraint naar het niveau waar jij je goed bij voelt. 

Veel voorkomende klachten tijdens de zwangerschap: bekkenpijn, instabiliteit, bandenpijn, bilpijn, uitstralende pijn in de bovenbenen, lage rugpijn, SIG-pijn, urine incontinentie, niet goed uitplassen, obstipatie, pijn op het schaambeen en in de liezen, diastase.

 

Veel voorkomende klachten na de bevalling:  blijvende diastase, incontinentie (stress-incontinentie of urge-incontinentie) fecale-incontinentie (incontinentie voor ontlasting en/ of windjes) verzakkingen, pijn bij het vrijen, angst om te vrijen, littekenpijn na keizersnede of knip/scheur, bekkenpijn, lage-rugpijn, 

bottom of page